Menu

Storytel

Storytel Logo IsoStorytel on tunnetuin äänikirjojen ja e-kirjojen tilauspalvelu, jonka avulla tilaajat pääsevät käsiksi yli 150 000 teoksen valikoimaan kiinteällä kuukausimaksulla. Edullisimmillaan tilaus kustantaa noin 17 euroa kuukaudessa, joka on suunnilleen tasoissa muiden äänikirjatilauspalveluiden kanssa. Storytel tarjoaa uusille asiakkaille kahden viikon ilmaisen kokeilujakson.

Mainosmateriaaleissaan Storytel ylpeilee 150 000 kirjan valikoimallaan, mutta luonnollisestikaan koko katalogia ei ole saatavilla äänikirjoina. Samaten suomenkielisten kirjojen tarjonta on huomattavasti suppeampi. Voit selata Storytelin nettisivuilla kirjastoa ilman rekisteröitymistä. Tarjolla ovat esimerkiksi George R.R Martinin Valtaistuinpeli (Game of Thrones), J.K Rowlingin Harry Potter -saaga, sekä monia muita klassikoita kaikista tyylilajeista Mika Waltarista aina Charles Bukowskiin asti.

Storytel äänikirjat

Äänikirjoja yksinoikeudella

Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden vanavedessä myös Storytel on innostunut lanseeraamaan oman yksinoikeusjärjestelmänsä. Storytel Originals -sarjan tarinat ovat saatavilla vain Storytelin kautta. Äänikirjojen ystävien iloksi kaikki Originalsin tarinat on kirjoitettu varta vasten äänikirjoiksi, eikä niitä ole välttämättä lainkaan saatavilla painetussa muodossa.

Miten Storytelia käytetään?

< Kirjojen lukeminen tai kuunteleminen tapahtuu erillisen sovelluksen avulla, joka on saatavilla Windows, Android ja iOS-laitteille. Kirjat latautuvat laitteen muistiin, joten nettiyhteys ei ole pakollinen kuuntelun aikana. Storytel tarjoaa myös omaa lukulaitettaan, jonka voi ostaa omakseen kohtuulliseen 69 euron hintaan. Laitteen käyttäminen edellyttää aktiivista Storytel-jäsenyyttä.

Storytel vai Bookbeat?

Kaikki e-kirjat ja äänikirjat yhdellä kuukausimaksulla haluavien lukijoiden on käytännössä tehtävä valinta Storytelin ja Bookbeatin välillä – muut alan toimijat tarjoavat merkittävästi suppeampaa kirjavalikoimaa ja kaikin puolin heikompaa käyttäjäkokemusta. Storytel vie kilpailijastaan voiton ainakin englanninkielisen valikoiman osalta. Muita eroja palveluiden väliltä onkin hankalampi löytää, sillä molemmilla on täsmälleen sama kuukausimaksu, ilmainen kahden viikon kokeilujakso ja suurin piirtein sama tarjonta ainakin suomenkielisten äänikirjojen osalta. Yritysten sovelluksen eroavat toisistaan jonkin verran, mutta valinta niiden välillä on lähinnä makuasia.