Menu

Nextory

Nextory Logo IsoNextory on uusi tulokas, joka kilpailee äänikirjamarkkinoilla tunnetumpien Storytelin ja Bookbeatin kanssa. Tämän palvelun valttikortti on hinta, sillä Nextoryn äänikirjat ja e-kirjat saa käyttöönsä vain 13,99 eurolla kuukaudessa, kilpailijoiden hinnoitellessa omat palvelunsa noin 17 euroon. Toisaalta Nextoryn hinnoittelumalli on hieman hämäävä, sillä kaikkiin teoksiin pääsyn antava kultajäsenyys kustantaa 16,99 euroa.

Edullisempi jäsenyys päästää lukemaan uusimpia kirjoja vasta 6 kuukauden jälkeen niiden julkaisusta. Muiden äänikirjapalveluiden tapaa myös Nextory tarjoaa uusille käyttäjille kahden viikon ilmaista kokeilumahdollisuutta. Kokeilujakson lunastaminen ei sido käyttäjää mihinkään ja palvelun voi sulkea ennen maksullisen jäsenyyden alkamista.

Kilpailijoin tapaan myös Nextory tarjoaa perhejäsenyyttä, jonka avulla yhdellä kuukausimaksulla saa käyttöönsä useita käyttäjäprofiileita. Nextoryn perhejäsenyys on myös huomattavasti edullisempi kuin kilpailijoilla, sillä 19,99 euron kuukausimaksulla saa käyttöönsä omat profiilit yhteensä neljälle perheenjäsenelle. Esimerkiksi Bookbeatilla jokainen lisäprofiili maksaa 4,90€ /kk.

Nextory äänikirjat

Kattavasti kirjoja kohtuuhintaan

Nextoryn kirjavalikoima on hieman kilpailijoita suppeampi erityisesti kotimaisten tai suomeksi luettujen äänikirjojen osalta, mutta kuunneltavaa on kuitenkin tarjolla ihan kohtuullisen mukavasti. Digitaalisesta kirjastosta löytyvät esimerkiksi Stephen Kingin kauhuklassikot, Ursula K. Le. Guinin Maameren tarinat fantasiasaaga, ja Reijo Mäen Vares-dekkarit. Myöskään e-kirjojen osalta Nextoryn valikoima ei häviä muille kirjapalveluille, vaan kaikilla kirjapalveluilla on omat vahvuutensa. Mikäli et ole erityisen kiinnostunut uutuuskirjoista, Nextory tarjoaa varsin hyvän äänikirjapalvelun pari euroa kilpailijoita edullisemmalla hinnalla.

Nextory kokemuksia

Muiden kirjapalveluiden tapaan myös Nextoryn kirjat ja äänikirjat ovat saatavilla ainoastaan sovelluksen kautta. Sovellus on tarjolla Android-puhelimille ja iPhonelle, Windows-versiota ei toistaiseksi ole saatavilla. Ääkirjoja voi ladata valmiiksi laitteen muistiin myöhempää kuuntelua varten. Tämä onkin kätevä ominaisuus esimerkiksi lentokoneessa istumista ja ulkomaan lomailua varten. Sovellus on vähintäänkin yhtä käyttäjäystävällinen kuin muillakin palveluilla ja se antaa lukijalle omaan lukuhistoriaan perustuvia kirjasuosituksia.