Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari on israelilaissyntyinen historioitsija, kirjailija, ja filosofi, jonka teokset Sapiens: Ihmisen lyhyt historia, Homo Deus: Huomisen lyhyt historia, ja 21 oppituntia maailman tilasta ovat myyneet miljoonia kappaleita ympäri maailmaa.

Sapiens: Ihmisen lyhyt historia esittää oletuksen siitä, että ihmiskunnan menestyksen taustalla on kyky järjestäytyä abstraktien käsitteiden johdolla. Esimerkiksi uskonnot, rahan käsite, ja valtiot ovat olemassa pelkästään ihmisten uskon varassa.

Sarjan toisessa osassa – Homo Deus: Huomisen lyhyt historia – kirjailija kääntää katseensa tulevaisuuteen. Homo Deus viittaa ihmiskunnan kehittymiseen kokonaan uudeksi lajiksi. Kirja käsittelee monien tieteenalojen tuomia uhkia ja mahdollisuuksia ja sisältää filosofisia pohdintoja tietoisuudesta ja individualismista.

21 oppituntia maailman tilasta on puolestaan yhteiskunnallinen teos, jossa kirjailija käsittelee yhteiskunnallisia muutoksia, kuten työelämän kehittymistä automaation paineessa, maahanmuuttoa ja nationalismia.

Kaikista kolmesta teoksesta on julkaistu myös äänikirjat, jotka ovat mielenkiintoista kuunneltavaa kaikille syvälliseen pohdiskeluun taipuvaisille.

Näytetään kaikki 1 tulosta