Reijo Mäki

Reijo Mäki on vuonna 1958 syntynyt kirjailija, joka tunnetaan parhaiten Vares-kirjasarjan isänä. Mäki on keskittynyt Vares saagaan lähes koko uransa ajan. Kirjailijan muuhun tuotantoon kuuluvat kolmen romaanin mittainen Roivas-sarja ja muutamat itsenäinen dekkari.

Yksityisetsivä Jussi Vares esiintyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1986 Moukanpeli-dekkarissa. Seuraavien 30 vuoden aikana Vares-sarjan romaaneita on syntynyt peräti 30 kappaletta. Ikonisesta kirjasarjasta on tehty myös yhdeksän elokuvaa.

Vares-saaga kertoo turkulaisesta hieman alkoholisoituneesta yksityisetsivästä, joka luovii sujuvasti lain molemmilla puolilla. Vares onnistuu yleensä ratkaisemaan juttunsa ja ylipäätään pysymään hengissä lähinnä sattuman oikusta.

Reijo Mäen lähes koko tuotanto on saatavilla myös äänikirjamuodossa. Miltei kaikki Vares äänikirjat löytyvät ainakin Storytelin, Elisa Kirjan, ja BookBeatin kirjastoista. Aivan kaikkia sarjan kirjoja ei ole ainakaan vielä toistaiseksi saatu muutettua äänikirjoiksi, mutta Storytelin 17 Vares-kirjaa tarjoavat kuunneltavaa pitkäksi aikaa.

Näytetään kaikki 1 tulosta