Jojo Moyes

Pauline Sara Jo Moyes tai kirjailijanimellään tunnettu Jojo Moyes on englantilainen journalisti, jonka romanttiset novellit ovat saavuttaneet maailmanlaajuista suosiota ja niitä on käännetty lähes 30 eri kielelle. Jojon läpimurtoteoksena pidetään Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You) -romaania. Kirja julkaisiin englanniksi vuonna 2012 ja suomeksi 2015. Kirjaan perustuva elokuva tuli teattereihin kesällä 2016. Kirjassa kuvataan pikkukaupungissa asuvan Louisa Clarken elämää, joka kietoutuu olosuhteiden pakosta yhteen Will Traynorin elämän kanssa. Me Before You muuttui kirjasarjaksi, kun teokselle ilmestyi jatko-osat After You (2015) ja Still Me (2018).

Jojo Moyes on yksi harvoista kirjailijoista, joka on voittanut Romantic Novelists’ Associationin Romantic Novel of the Year -palkinnon kahdesti. Vuonna 2004 teoksellaan Foreign Fruit ja vuonna 2011 teoksella The Last Letter From Your Lover. Lisäksi Me Before You oli ehdolla UK Galaxy Book Awards -juhlassa vuoden kirjaksi.

Moyesin omien sanojensa mukaan hänen ensimmäisiä seitsemää novelliaan ei ostanut aluksi oikein kukaan. Hän koki tämän erittäin lannistavana. Kun Kerro minulle jotain hyvää lähti lentoon, löysivät lukijat myös Jojon aikaisemmat teokset ja alkoivat ostaa niitä. Näin hän sai kaipaamaansa taiteellista tyydytystä ja täyttymystä.

Jojo Moyesin äänikirjat löydät muun muassa Elisa Kirjasta ja Bookbeatistä. Englanniksi teoksia saa myös Storytel-palvelusta.

Näytetään kaikki 1 tulosta