J R R Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien tunnetaan luonnollisesti teoksestaan Taru Sormusten Herrasta. Ennennäkemättömän huolellisesti valmisteltu Keski-Maan fantasiamaailma toimi lähtöpisteenä koko nykyaikaiselle fantasiakirjagenrelle, vaikka fantasiaromaaneja oli toki kirjoitettu jo ennen Tolkienin aikaa.

Keski-Maahan sijoittuvat myös vähemmän tunnetut teokset Hobitti, sekä postuumisti julkaistut Silmarillion, Keskeneräisten tarujen kirja, Húrinin lasten tarina, sekä toistaiseksi vielä suomentamatta oleva runokirja The Legend of Sigurd and Gudrún. Kirjailijan kuoleman jälkeen julkaistut teokset on toimittanut hänen poikansa isänsä keskeneräisten tarinoiden ja muistiinpanojen pohjalta.

Taru Sormusten Herrasta on kolmiosainen ja yhteensä yli tuhannen sivun mittainen kirjasarja, jonka kuuntelu äänikirjana vie yhteensä kymmeniä tunteja. Suomenkielinen Taru Sormusten Herrasta -äänikirja on kuunneltavissa Elisa Kirjassa. Kaikki trilogian kirjat on pilkottu kahteen osaan, joiden pituus on noin kymmenen tuntia. Koko kirjasarjan kuunteluun on siis hyvä varata noin 60 tuntia.

Näytetään kaikki 1 tulosta