Ian McEwan

Ian McEwan on englantilainen kirjailija, joka on viettänyt suuren osan lapsuudesta kuitenkin muualla: mm. Pohjois-Afrikassa, Itä-Aasiassa ja Saksassa. McEwan valmistui ensimmäisenä opiskelijana Malcolm Bradburyn luovan kirjoittamisen koulutusohjelmasta, jota pidetään monella tapaa uraauurtavana ohjelmana.

McEwan tunnetaan myös nimellä “Ian Macabre”, sillä uransa alussa hän kirjoitti lyhyitä goottitarinoita. Hänen kaksi ensimmäistä novelliaan olivat nimeltään The Cement Garden ja The Comfort of Strangers. Ensimmäiset novellit jäivät kuitenkin jokseenkin vähäiselle huomiolle. Seuraavat kolme keräsivät kuitenkin enemmän huomiota 1980- ja 1990-luvuilla. McEwanin novelleista Enduring Love on muokattu elokuvaksi – samoin Atonement, josta tehty Keira Knightleyn ja James McAvoin tähdittämä elokuva voitti Oscar-palkinnon. Myöhemmistä teoksista mainittakoon The Children Act, Nutshell ja Machines Like Me.

Moni pitää Ian McEwania yhtenä nykyisen Britannian merkittävimmistä kirjailijoista. Hän sai Booker-palkinnon romaanistaan Amsterdam. Töpfer-säätiö myönsi hänelle Shakespeare-palkinnon vuonna 1999. Lisäksi McEwan on muun muassa British Humanist Assiociationin (BHA) tukijäsen ja Amerikan tiede- ja taideakatemian sekä Kuninkaallisen kirjallisuusseuran ja taideseuran jäsen.

Ian McEwanin äänikirjoja on saatavilla muun muassa Elisa Kirjasta ja Storytel-palvelusta. Lisäksi kirjoja voi ostaa yksittäin AdLibris.com:sta.

Näytetään kaikki 1 tulosta