Heine Bakkeid

Heine Bakkeid on norjalainen kirjailija, joka on julkaissut ensimmäisen kirjansa jo vuonna 2005, mutta kirjailijan alkupään tuotanto ei saavuttanut kummempaa mainetta maan rajojen ulkopuolella. Kirjailijan ensimmäinen kansainvälistä suosiota saavuttanut teos ja samalla hänen ensimmäinen dekkarinsa on suomeksikin käännetty Meren Aaveet. Kirja on ensimmäinen osa yksityisetsivä Thorkild Askesta kertovaa kirjasarjaa, jonka ensimmäinen jatko-osa on jo julkaistu Norjassa, mutta kirjaa ei ole vielä toistaiseksi käännetty suomeksi.

Thorkild on varsin kliseinen pohjoismaisen dekkarin päähenkilö. Yksityisetsivällä on rankka menneisyys, päihdeongelmia ja rikosmysteeri selvitettävänään. Auto-onnettomuudesta selvinnyt, vankilassa kuolemantuottamuksesta istunut ja vahvoihin kipulääkkeisiin koukuttunut entinen poliisi kärsii vieläpä aistiharhoista, jotka saavat hänet kyseenalaistamaan kirjan tapahtumia ja juonenkäänteitä – mikä on totta ja mikä harhaa?

Meren Aaveet on mitä mainioin lukukokemus synkistä ja vakavista dekkareista pitäville. Kirjasta on saatavilla myös suomeksi luettu äänikirja.

Näytetään kaikki 1 tulosta