Camilla Läckberg

Jean Edith Camilla Läckberg Eriksson – tai kuten hänet paremmin kirjamaailmassa tunnetaan – Camilla Läckberg on ruotsalainen kirjailija. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja julkaistu yli 60 eri maassa. Päähenkilötkin ovat moelle tuttuja: kirjailija Erica Falck ja poliisi Patrik Hedström seikkailevat pienessä ruotsalaisessa Fjällbackan kylässä. Kuten arvata saattaa, Läckberg itse on syntynyt tässä merenrannalla sijaitsevassa kylässä – joskin hän on sittemmin asunut pitkään myös Tukholmassa.

Camilla Läckbergin rikosromaaneja ovat Jääprinsessa, Saarnaaja, Kivenhakkaaja, Pahanilmanlintu, Mantelintuoksua lumimyrskyssä, Perillinen, Merenneito, Majakanvartija, Enkelintekijä, Leijonankesyttäjä ja Noita. Lisäksi hän on kirjoittanut kaksi ruokakirjaa ja Super-Charlie -nimisen lastenkirjan. Kirjassa seikkaileva Super-Charlie on itse asiassa Camillan toisesta avioliitosta saamansa Charlie-poika. Nykyisin Camilla on naimisissa MMA-tappelija Simon Sköldin kanssa.

Samaan tapaan kuin Läckberg itsekin on siirtynyt Fjällbackasta Tukholmaan, niin tekee myös hänen uusin kirjansa. En bur av guld eli Kultahäkki on vuonna 2019 julkaistu kirja, joka aloittaa kokonaan uuden jännityskirjasarjan. Kirjasarjassa seikkailee Faye, jota hänen Fjällbackaan sijoittuvat lapsuudenmuistonsa vainoavat. Kirjasarja on nykytiedon mukaan kaksiosainen.

Camilla Läckberg on monien mielestä yksi maailman menestyneimmistä kirjailijoista. Camilla Läckberg äänikirjat löydät esimerkiksi Elisa Kirjasta ja Nextorystä. Nextoryssä voit kuunnella myös alkuperäisteoksia ruotsiksi.

Näytetään kaikki 1 tulosta