Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle eli meikäläisittäin paremmin ihan Arthur Conan Doylena tunnettu skottilainen kirjailija synty vuonna 1859 kuvankauniissa Edinburghissa. Hän tunnetaan parhaiten Sherlock Holmes -tarinoistaan, jotka nekin on saatavilla äänikirjoina. Sherlockin lisäksi Doyle kirjoitti muun muassa runoutta, historiallisia romaaneja, tieteis- ja tietokirjallisuutta.

Sherlock Holmesin kohdalla puhutaan kaanonista, joka sisältää 4 romaania ja 56 novellia. Romaanit ovat nimeltään Punaisten kirjainten arvoitus (A Study in Scarlet), Neljän merkki (The Sign of the Four), Baskervillen koira (The Hound of the Baskervilles) ja Kauhun laakso (The Valley of Fear). Näistä mm. Baskervillen koira äänikirja on kuunneltavissa Elisa Kirjasta.

Sherlock Holmes -novelleja on yhteensä siis 56 kappaletta. Näistä tunnetuimpie ovat mm. Pilkullinen nauha, Punatukkainen yhdistys, Kuningas ja laulajatar, Kreikkalainen tulkki ja Viimeinen tapaus. Myös esimerkiksi Toinen tahra, Kuusi Napoleonia ja Tanssivat kuviot ovat kehuttuja – kuten oikeastaan koko Arthur Conan Doylen tuotanto. Kaikkia novelleja ei ole saatavilla äänikirjoina suomeksi.

Suomeksi Sherlock Holmes novelleista on saatavilla neljä kokoelmaa: Sherlock Holmesin seikkailut, Viimeinen tervehdys, Sherlock Holmesin muistikirja ja Sherlock Holmes: Kootut kertomukset.

Lisäksi Arthur Conan Doyle kirjoitti professori Challenger ja Brigadier Gerard -tarinoita sekä 12 näytelmää.

Tutustu Doylen äänikirjoihin tästä >>

Näytetään kaikki 1 tulosta