Anton Berg

Anton Berg on naapurimaassamme Ruotsissa mainetta niittänyt radiotoimittaja ja dokumentaristi, joka on päättänyt kokeilla siipiään myös fiktion kirjoittamisen saralla. Kirjailijan esikoisromaani Kahdeksantoista onkin osoittautunut menestykseksi sekä kriitikoiden, että suuren yleisön keskuudessa. Teos on käännetty suomeksi ja siitä tehty äänikirja on saatavilla kaikissa tunnetuimmissa äänikirjoja myyvissä verkkokaupoissa ja suoratoistopalveluissa.

Kahdeksantoista (De aderton) on salaliittotrilleri, joka kertoo kirjailijaa itseään huomattavasti muistuttavasta journalistista, joka pääsee mittavan salaliiton jäljille. Kirja nivoo yhteen fiktiota yhteen historian tapahtumien kanssa. Mukaan pääsevät niin Olof Palmen murha, kuin myös Panaman veropaperivuodot. Yksi tarinanhaara juontaa juurensa aina kuningas Kustaa Vaasa kolmannen murhaan asti.

Luvassa on siis suorastaan eeppisen mittakaavan salaliittoja ja monitahoista tarinankerrontaa Dan Brownin malliin. Vaikka kyseessä on kirjailijan esikoisteos ja tarina on vähintäänkin kunniahimoinen, onnistuu Berg kuitenkin pitämään tarinan hyvin kasassa ja kirjaa on helppo seurata myös äänikirjan muodossa.

Näytetään kaikki 1 tulosta