Menu

Ellibs

Ellibs on tunnettu suuren yleisön keskuudessa lähinnä kirjastojen kanssa tekemänsä yhteistyön ansiosta, mutta yrityksellä on myös todella kattavan valikoiman sisältävä verkkokauppa, josta kuka tahansa voi tilata e-kirjoja ja äänikirjoja. Kilpailijoihin verrattuna Ellibsin hintahaitari on hieman suurempi, sillä äänikirjojen hinnat liikkuvat 15 – 25 euron välillä. Verkkokaupassa on myös satoja ilmaisia e-kirjoja, mutta ilmaispuolelta harvemmin löytää äänikirjoja.

Mobiilisovellus

Ellibs tarjoaa ilmaisen sovelluksen kaikille Android tai iOS-matkapuhelin omistajille. Ellibsin äänikirjasovellus sisältää kaikki tarpeelliset ominaisuudet, sekä pari kätevää lisäominaisuutta etenkin kirjastosta äänikirjoja lainaaville. Sovelluksen voi nimittäin yhdistää kirjaston tunnuksiin, jolloin kirjojen lainaaminen onnistuu suoraan sovelluksesta käsin, ja kirjastosta lainatut äänikirjat palautetaan automaattisesti niiden laina-ajan päätyttyä. Et siis voi saada myöhästymismaksua palauttamatta jääneestä äänikirjasta. Lisäbonuksena Ellibs tarjoaa 30 prosentin alennuksen seuraavasta ostoksesta, mikäli käyttäjä liittää kirjastokorttinsa sovellukseen. Tarjous koskee kaikkia verkkokaupasta löytyviä e-kirjoja ja äänikirjoja.

Ellibs kokemuksia

E-kirjojen osalta Ellibsin kirjakatalogi on todella laaja ja se tarjoaa hyvinkin spesifiä luettavaa etenkin tietokirjallisuuden ja tieteellisten teosten puolelta. Kaupassa on tarjolla esimerkiksi runsaasti ammattikoulujen, lukioiden, ja korkeakoulujen julkaisuja. Myös kaunokirjallisuuden puolella on tarjolla tuhansia suomen- ja englanninkielisiä teoksia missä tahansa tyylilajissa. Mikäli etsit jotain tiettyä teosta e-kirjana, tulet hyvin todennäköisesti löytämään sen Ellibsin katalogista. Kirjojen hinnat ovat monesti korkeahkot, mutta toisaalta suuri osa e-kirjoista on lainattavissa kirjastosta. Lainaaminen onnistuu kätevästi Ellibsin omasta sovelluksesta käsin.

Äänikirjojen puolella verkkokauppa tarjoaa melko hyvän kirjavalikoiman kohtuullisen korkeilla hinnoilla. Esimerkiksi Ville Haapasalon uusimmat kirjat maksavat parin kymppiä kappale ja Kimi Räikkösen elämänkerran voi ottaa kuunneltavakseen 25,40€ hintaan. Kirjavalikoima on myös todella suppea pienempien genrejen, kuten kauhu- scifi- tai fantasiakirjojen osalta. Näiden tyylilajien harrastajat löytävät todennäköisesti enemmän kuunneltavaa Storytelin tai Bookbeatin tarjonnasta.