Menu

Elisa Kirja

Elisa Kirja LogoE-kirjojen ja äänikirjojen yleistyessä myös suomalainen matkapuhelinoperaattori Elisa on päättänyt avata oman kirjakauppansa. Elisa Kirja ei toimi kuukausimaksuperiaatteella, vaan jokainen kirja tulee ostaa erikseen – ainakin periaatteessa. BookBeatin ja muiden suoratoistopalveluiden vanavedessä Elisakin tarjoaa omaa kuukausimaksullista jäsenyyttään. Jäsenyys ei anna lukijalle pääsyä koko kirjakatalogiin, vaan tilaajat saavat kuukausittain krediittejä, jotka voidaan e-kirjojen ja äänikirjojen ostamiseen. Järjestelmä kuulostaa turhan monimutkaiselta ja sitähän se kyllä kieltämättä onkin.

Elisan kaikki äänikirjat

Elisa Kirjan krediitit ja hinnat

Elisa Kirja palvelu kannattaa ajatella kahtena erillisenä verkkokauppana, joista toisesta voi ostaa e-kirjoja ja äänikirjoja sivustolla näkyvin hinnoin. Tarjolla on joitain satoja suomeksi luettuja äänikirjoja, joiden hinnat vaihtelevat 3 – 20 euron välillä.

Tämän lisäksi Elisalla on tarjolla kuukausimaksullinen palvelu, jossa tilaajat saavat 8,90 euron kuukausihinnalla käyttöönsä kaksi krediittiä. Uutuuskirjojen hinta on samat kaksi krediittiä, kun taas vanhempia kirjoja voi ostaa yhden krediitin hinnalla. Kaikki verkkokaupan äänikirjat eivät kuitenkaan ole mukana tilauspalvelussa, vaan tilaajille näytettävä kirjavalikoima on huomattavasti suppeampi. Palveluun ei ole tarjolla ilmaista tutustumisjaksoa, mutta toisaalta Elisalla on muutamia ilmaisia äänikirjoja, jotka voi käydä lataamassa pelkästään käyttäjätilin rekisteröimällä. Ilmaisten äänikirjojen lunastaminen ei siis edellytä maksullista jäsenyyttä.

Kotimaista kirjallisuutta

Kotimaisen Elisa Kirjan kirjavalikoima eroaa hieman globaalisti toimivista kilpakumppaneista. Elisalla ei ole tarjolla juurikaan englanninkielisiä äänikirjoja, mutta suomenkielistä kirjallisuutta on vastaavasti kuunneltavissa senkin edestä. Erityisesti dekkareita ja kaunokirjallisuutta on tarjolla todella paljon.

Elisan sovellus

Elisa Kirjasta ostetut äänikirjat ladataan mp3-muodossa, joten niiden kuuntelu sujuu periaatteessa lähes millä tahansa laitteella ja mediasoittimella. Elisan oma sovellus on ladattavissa Googlen tai Applen sovelluskaupasta. Sovellus on melko raskas, mutta toisaalta se sisältää kaikki äänikirjasovellukselta vaadittavat ominaisuudet, kuten säädettävän lukunopeuden ja uniajastimen.