Menu

Bookbeat

Bookbeat Logo IsoViime aikoina ahkerasti palveluaan markkinoinut Bookbeat on Storytelin ohella tunnetuin e-kirjoja ja äänikirjoja yhdellä kuukausimaksulla tarjoava yritys. Palvelun taustalta löytyy yli sadan vuoden kokemuksen kirjojen kustantamisesta omaava Bonnier. Äänikirjapalveluiden konsepti on samanlainen kuin Spotifylla ja Netflixilla, eli pienellä noin 17 euron kuukausimaksulla pääsee käsiksi koko kirjavalikoimaan.

Äänikirjat eivät ole kuunneltavissa suoraan verkkosivuilla, vaan erillisen sovelluksen lataaminen on pakollista. Storytelista poiketen Bookbeatin sovellus on saatavilla vain Android- tai iOS-laitteille. Äänikirjoja ja e-kirjoja ei siis pääse lukemaan tietokoneella tai lukulaitteella. Joillekin käyttäjille tämä voi olla suurikin puute palvelussa, sillä ainakin allekirjoittanut nauttii e-kirjansa mieluiten läppärin suurelta ruudulta. Toisaalta äänikirjat toimivat parhaiten puhelimesta kuunneltuna muun tekemisen lomassa, joten tässä tarkoituksessa työpöytäsovelluksen puuttuminen ei juuri haittaa.

Bookbeat äänikirjat

Jäsenyys ja hinta

Bookbeatin perusjäsenyys kustantaa 16,90 euroa kuukaudessa ja tällä kuukausimaksulla saa käyttöönsä yhden käyttäjäprofiilin, jolla pääsee käsiksi kaikkiin palveluun kuuluviin kirjoihin. Lisäprofiilit muille perheenjäsenille maksavat 4,90 euroa kappale. Storytelin tapaan myös Bookbeat tarjoaa kahden viikon ilmaista kokeilujaksoa. Kokeilun aloittamiseen vaaditaan korttitiedot, mutta jäsenyyden voi päättää ennen kokeilujakson umpeutumista.

Kirjojen lukeminen tai äänikirjojen kuuntelu ei vaadi nettiyhteyttä, sillä kirjoja voi ladata etukäteen puhelimen muistiin. Kirjoja voi ladata niin paljon kuin puhelimessa on vapaata tallennustilaa.

Bookbeatin kirjakatalogi on hieman suppeampi kuin kilpailevalla Storytelilla, mutta suomenkielisiäkin äänikirjoja on tarjolla useita satoja kappaleita. Luonnollisesti valikoima kasvaa huomattavasti, jos mukaan luetaan myös englanninkieliset äänikirjat. Tällä hetkellä noin viidesosa kaikista Bookbeatin kirjoista on saatavilla myös äänikirjoina.

Bookbeat kokemuksia

Bookbeatin sovellus on omasta mielestäni mukavampi käytettävä kuin Storytelin vastaava. Kirjat on jaettu hyvinkin spesifeihin alakategorioihin, joten esimerkiksi dystopiaromaanien ystävät voivat selata pelkästään tämän alagenren kirjoja.