Menu

AdLibris

AdLibris LogoKaikki äänikirjapalvelut eivät ole kuukausimaksupohjaisia, vaan äänikirjat voi ostaa myös omaksi perinteisestä kertamaksua käyttävistä verkkokaupoista. AdLibris on tunnettu kirjoihin erikoistunut verkkokauppa, joka on nyt ottanut valikoimiinsa myös äänikirjat. Verkkokaupan uumenista löytyy yhteensä yli 17 000 äänikirjaa, joista reilut sata on saatavilla myös suomeksi. AdLibris kuuluu osana Bonnierin konserniin, joka toimii ahkerasti myös äänikirjojen parissa Bookbeat-brändillä.

AdLibris verkkokauppa

Ladattava äänikirja vai suoratoistopalvelu?

AdLibris äänikirjat maksavat noin 5 – 20 euroa kappale. Hinta on varsin kohtuullinen perinteisiin kirjoihin verrattuna, mutta suoratoistopalveluihin verrattaessa hinta tuntuu korkeahkolta, etenkin paljon kirjoja kuluttavan lukutoukan kohdalla. Äänikirjojen ostaminen yksittäin on edullisempi vaihtoehto noin yhden kirjan kuukaudessa kuluttavan kohdalla, edellyttäen etteivät omiin lukumieltymyksiin kuulu kaikkein uusimmat ja suosituimmat kirjat. Toisaalta kertahinnan maksamalla äänikirjan saa ikiomaksi myöhempiä kuunteluita varten, kun taas suoratoistopalveluiden kohdalla menettää lukuoikeuden kaikkiin kirjoihin tilauksen päättyessä.

Ostetut äänikirjat ladataan mp3-tiedostomuodossa, joten niitä voi toistaa millä tahansa laitteella pöytätietokoneista vanhoihin mp3-soittimiin. Käytännössä äänikirjojen kuuntelu on huomattavasti mukavampaa tähän tarkoitukseen suunnatulla ohjelmalla, joita on tarjolla pilvin pimein ainakin Android puhelimille ja iPhonelle. Adlibris tarjoaa maksutta myös oman Letto-sovelluksensa, joka on saatavissa ainakin Google Play Storesta. Käytännössä sovellus häviää käytettävyydessä jonkin verran suoratoistopalveluiden tarjoamille sovelluksille.

Tunnetuimmilla äänikirjojen suoratoistopalveluilla on myös tarjolla ilmainen parin viikon kokeilujakso, kun taas AdLibris ei ymmärrettävästi tarjoa minkäänlaisia ilmaislahjoja. Nykyisellään AdLibris ei välttämättä ole paras valinta ainakaan säännöllisesti äänikirjoja kuuntelevan ykköspaikaksi. Verkkokauppa sopii hyvin yksittäisten kirjojen ostamiseen silloin tällöin. Sivustolta kannattaa myös käydä tutkailemassa tarjouksia, sillä edullisimmillaan tarjouskirjoja voi löytää vain muutamalla eurolla. AdLibriksella on myös erinomainen laaja valikoima englanninkielisiä äänikirjoja, jota on mukava selailla ja etsiä mielenkiintoista kuunneltavaa tarjoushintaan.